Weetjes

Zo gaan scheermesjes langer mee

De kwaliteit van scheermesjes behouden

Wanneer je een stevige baardgroei hebt, is het natuurlijk een grote wens van je dat scheermesjes zo lang mogelijk mee gaan. Wanneer je een zware baardgroei hebt, dan zullen scheermesjes sneller slijten dan wanneer je een lichte baardgroei hebt. Gemiddeld kun je een scheermesje ongeveer 22 dagen gebruiken. Scheermesjes zijn over het algemeen een dure aankoop en dus is het behoud van een goede kwaliteit daarin erg belangrijk. Het belangrijkste dat je kunt doen om de kwaliteit van scheermesjes te waarborgen, is het schoonmaken van de scheermesjes. Je kunt dit doen door ze simpelweg af te spoelen onder de kraan en daarna droog te maken met een zachte handdoek. Water, zeep, huid, haar en lucht zijn allemaal factoren die bijdragen aan het slijtageproces van scheermesjes. Door ze goed schoon te maken, geef je jezelf de garantie dat scheermesjes langer mee kunnen gaan.

Gebruik goede scheerzeep tijdens het scheren

Naast het goed schoonmaken van de scheermesjes, is ook het gebruik van goede scheerzeep erg belangrijk. Goede scheerzeep zorgt er voor dat baardharen overeind komen te staan en dus ook gemakkelijk afgeschoren kunnen worden. Goede merken scheerzeep zijn bijvoorbeeld Proraso en Acca Kappa. Hoe beter het scheerzeep is, hoe gemakkelijker er ook kan geschoren kan worden met een scheermesje. Wanneer je veel moeite moet doen om je baardharen weg te krijgen, dan zal een scheermesje ook sneller zijn kwaliteit kwijtraken. Daarom is het belangrijk om de belasting van een scheermesje goed in de gaten te houden. Merk je echt dat het scheermesje aan vervanging toe is, doe dit dan ook. Anders kun je bijvoorbeeld ingegroeide baardharen of huidirritatie krijgen.

Diverse tips voor het onderhoud aan je scheermesjes

Andere tips die je kunt toepassen om de kwaliteit van de scheermesjes te waarborgen, is bijvoorbeeld wat alcohol te gebruiken op een droog scheermesje. Dat doodt namelijk alle bacteriën die aanwezig zijn. Daarnaast kun je ook babyolie gebruiken of azijn. Azijn zorgt er bijvoorbeeld voor dat er geen kalk ontstaan op het scheermesje. Babyolie kan er voor zorgen dat er geen oneffenheden op de scheermesjes ontstaan. Wil je er voor zorgen dat je scheermesjes echt goed droog zijn wanneer je ze weer opbergt? Kies er dan voor om de föhn er op te zetten. Dan weet je zeker dat er geen waterdruppels op de scheermesjes achterblijven. Voldoende mogelijkheden dus om de kwaliteit van de scheermesjes te behouden!

Add Comment

Click here to post a comment