Weetjes

Wat zijn de beste scheermesjes?

De vraag wat de beste scheermesjes zijn, is moeilijk te beantwoorden. Dit is een zeer persoonlijke vraag die je alleen zelf kunt beantwoorden. Uitgangspunt is dan ook dat je er goed aan doet om open te staan voor ervaringen, aanbevelingen en jouw persoonlijke voorkeur.

Beste scheermesjes

Om te ervaren met weke mesjes je je het lekkerst geschoren voelt, zult je een kleine zoektocht op touw moeten zetten. Enkele zaken die bij de vraag een rol spelen zijn:

  • hoe oud ben je?
  • welk huidtype heb je?
  • heb je een lichte – of zware baardgroei?

Het begint met de leeftijd, want veel jongeren beginnen pas met scheren als ze daadwerkelijk haartjes in het gezicht zien. Dan heb je nog geen zware mesjes nodig. Van een heel andere orde is jouw huidtype. Ben je gevoelig voor bepaalde producten? Of heb je last van een huidaandoening? In dat soort gevallen zul je een andere keuze maken dan iemand die een wat men noemt normale huid heeft. Dan is er uiteraard ook nog de baardgroei. Waar de een last heeft van zware baardgroei, valt dat bij de ander enorm mee. Ook de haarkleur speelt een rol, want bij iemand met donker haar is de baardgroei veel duidelijker zichtbaar dan bij iemand met blond haar.

Keuzes scheermesje

Gelukkig valt er nogal wat te kiezen. Inmiddels kun je zelfs het aantal mesjes kiezen. Van twee, zoals bij mesjes van het Kruidvat tot het stijlvolle Gillette vijfmesjes scheerproduct. Je kunt kiezen voor een Mach3, de Fusion of een Pro Glide Power scheermesje. Een andere aanbieder is Wilkinson, die prima mesjes levert, waar je je goed mee kunt scheren. Denk maar aan de Quatro Titanium. Deze Titanium zijn ook voor dames verkrijgbaar.
De vraag wat de beste scheermesjes zijn, is dus een persoonlijke vraag. Om helder te krijgen wat je het best kunt gebruiken, moet je dus zelf op zoek gaan. Probeer de verschillende producten uit. Neem Sensitive van Gillette wanneer jouw huid gevoelig is en durf Pro Glide Power wanneer je een zware baard hebt. Alleen zo zul je zelf ontdekken welke mesjes voor jouw huid en jouw omstandigheden het optimaalst werken. Een hulpmiddel kan zijn om vrienden en bekenden naar hun ervaringen te vragen. Dat helpt om een besluit te nemen. Tot slot geldt dat ook de financiën mede bepalend zijn. Niet iedereen kan en zal de mooiste – en duurste producten kunnen aanschaffen. Dus er zijn heel wat factoren die medebepalend zijn.

Add Comment

Click here to post a comment