Weetjes

Waarom gebruiken we scheermesjes?

Scheermesjes zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. Scheermesjes zorgen voor een frisse, verzorgde en schone huid. Er zijn scheermesjes voor zowel mannen als vrouwen op de markt te vinden. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen geschoren mannen aantrekkelijker vinden dan mannen met een baard. Voor mannen is het daarom zeker aan te raden om scheermesjes in huis te halen. Als man zorg je er voor dat je meer aandacht krijgt van vrouwen en dat geeft natuurlijk een prettig gevoel. Maar ook vrouwen maken volop gebruik van scheermesjes. Bijvoorbeeld om de benen en bikinilijn netjes bij te houden. Dat vinden mannen vaak weer erg aantrekkelijk.

Diverse merken scheermesjes

FusionMachScheermesjes zijn verkrijgbaar in diverse soorten en merken. De twee bekendste merken scheermesjes zijn Gillette en Wilkinson. Het scheermes van Gillette stamt uit de 19e eeuw. Dit scheermes is uitgevonden door de Amerikaan King Camp Gillette. Het scheermes van Wilkinson komt uit 1926. Bekende merken die vooral door veel vrouwen gebruikt worden zijn Veet en Venus. Dit laatste merk is de vrouwelijke versie van Gillette. Daarnaast is er nog een topmerk als BIC, deze is verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen. Het zijn absolute topmerken met een uitstekende scheerkwaliteit.

De scheermesjes van het eigen winkelmerk

Winkels uit de detailhandel komen steeds vaker met scheermesjes van het eigen winkelmerk. De meeste supermarkten verkopen scheermesjes van het eigen winkelmerk. G. Bellini is bijvoorbeeld het huismerk van Lidl. Maar ook de Hema en Etos hebben scheermesjes van het eigen winkelmerk. Vaak zijn dit wel wegwerp scheermesjes die je maar enkele keren kunt gebruiken. Daar staat wel tegenover dat de scheermesjes van het eigen winkelmerk vaak flink goedkoper zijn dan de scheermesjes van bekende topmerken zoals Gillette en Wilkinson. Het is de vraag hoeveel je bereid bent om er zelf in te investeren.

Waar zijn scheermesjes verkrijgbaar?

Scheermesjes kun je gemakkelijk online bestellen. Zo zijn er websites te vinden waar je periodiek scheermesjes thuis kunt laten bezorgen. Scheermesjes kun je echter ook gemakkelijk kopen bij de Etos, Lidl, Kruidvat en de Hema. Wanneer je scheermesjes koopt, dan kun je het beste ook direct verzorgingsproducten aanschaffen. Zeker wanneer je een gevoelige huid hebt, is het het bijvoorbeeld aan te raden om schuim of gel te gebruiken voor een gevoelige huid. Daarnaast kun je de huid ook insmeren met aftershave of een lotion om rode pukkeltjes te voorkomen.