Weetjes

Verschil tussen wegwerp- en dure scheermesjes

Goede scheermesjes van topmerken als Gillette en Wilkinson zijn ontzettend duur. Omdat ze in winkels zo vaak gestolen werden, kun je ze meestal alleen direct bij de kassabalie kopen. We bekijken hier de verschillen tussen deze dure mesjes en de goedkope wegwerpmesjes.

Scheermesjes: keuze uit allerlei merken en systemen

wegwerp-vs-dure-mesjesDe ervaring van veel mensen is dat scheren met wegwerpscheermesjes minder comfortabel is dan scheren met duurdere, herbruikbare mesjes. Zo heb je met goedkopere mesjes sneller kans op snijwondjes. Bovendien worden ze sneller bot. Met wegwerpmesjes scheren duurt ook langer dan scheren met duurdere Gillette of Wilkinson messen, die vaak van meerdere mesjes zijn voorzien.
De mesjes van Gillette en Wilkinson zijn dus geavanceerder en zien er ook nog eens heel mooi uit. Deze merken steken veel geld in innovatie, waar je als klant natuurlijk ook voor betaalt. Steeds weer hebben deze marktleiders een nieuw mesje waarmee revolutionaire resultaten beloofd worden. Zo zijn er naast twee- drie-, vier- en vijftrapmesjes ook mesjes met strips die de huid verzorgen of die voorzien zijn van een hydraterende gel. Je kunt ook kiezen voor een scheersysteem met een knop voor micropulsering.

Hoe maak je de juiste keuze?

Een scheermesje kiezen is heel persoonlijk. Denk hierbij aan het volgende:

  • Het is de moeite waard om af en toe een nieuw type mesje uit te proberen, want de ontwikkelingen staan niet stil
  • Welk mesje in jouw geval prettig en glad scheert hangt af van je scheergewoonten en type baardgroei
  • Kijk bij je keuze ook naar welk huidtype je hebt
  • Uit tests blijkt vaak dat Gillette mesjes het beste gewaardeerd worden
  • Gillette heeft dunnere mesjes dan andere scheersystemen, waardoor het scheren aangenamer is
  • Wilkinson heeft mesjes die voorzien zijn van een titaniumcoating. Deze blijven langer scherp en voorkomen huidirritatie
  • Kwaliteitsmesjes zijn per stuk flink duurder, maar gaan wel veel langer mee dan de allergoedkoopste wegwerpmesjes of mesjes van de eigen merken van bijvoorbeeld Etos, Kruidvat, HEMA of Aldi
  • De goedkope mesjes zorgen na enkele malen gebruik vaak voor snijwondjes, schraalheid en rode plekken

 

Vervanging en onderhoud

Wil je steeds een optimaal scheerresultaat, dan zit er niets anders op dan regelmatig je scheermesje te vervangen. Maak na gebruik je mesje altijd goed schoon en laat het drogen, zodat minder snel roestvorming optreedt. Gebruik bijvoorbeeld alcohol voor de reiniging of föhn het mesje droog. Let erop dat je je scheermesjes altijd op een droge plek opbergt. Op deze manier verleng je in ieder geval de levensduur.

Add Comment

Click here to post a comment