Weetjes

Okselhaar scheren: de beste tips

Fotolia_58110550_XSOkselhaar scheren: de meeste vrouwen (en sommige mannen!) doen het een aantal keer per week. Je oksels hebben daardoor nogal wat te verduren. Om het scheren vlekkeloos te laten verlopen, ontstekingen te vermijden en het mooiste scheerresultaat te krijgen geven we je de beste tips op het gebied van het scheren van oksels.

Kwaliteit gaat voor alles

Okselhaar scheren gaat niet erg gemakkelijk als je het zonder scheerschuim doet, botte mesjes gebruikt of een verkeerde techniek hanteert. De beste tip die je kunt krijgen is daarom ook: investeer in goed materiaal. Met een nieuw, schoon en scherp mesje scheer je vele malen gladder en sneller dan met een ouder scheermes. Tegenwoordig gaan de meeste mesjes behoorlijk lang mee, waardoor je steeds opnieuw kunt scheren met een scherp scheermes. De tweede tip is dan ook: maak je mesjes zorgvuldig schoon. Spoel ze goed af onder water en maak ze niet droog met een handdoek (daar worden ze bot van), maar laat ze drogen aan de lucht. De derde tip om mooie, gladgeschoren oksels te krijgen is om scheerschuim te gebruiken. Daarmee verzorg je de okselhuid, die onder invloed van scheermessen, kleding en deodorant toch al veel te verduren heeft, en scheer je je oksels mooi glad.

De beste scheertechniek

De meest voorkomende problemen bij okselhaar scheren zijn ingegroeide haartjes. Die kunnen voor vervelende en pijnlijke ontstekingen zorgen. Heb je eenmaal gezorgd voor goed ‘gereedschap’ – een scherp scheermesje dat je goed hebt onderhouden en prettig werkend scheerschuim – dan hoef je alleen nog maar voorzichtig te gaan scheren. De vierde tip voor een mooi scheerresultaat is het gladtrekken van de huid. Begin aan de buitenkant, dicht bij je rug, en laat het scheermes over de strakgetrokken huid glijden. Zo voorkom je dat je jezelf snijdt. Bovendien pak je zo alle haartjes mee die je weg wilt scheren. Heb je gevoelige oksels, dan is tegen de richting in scheren geen goed idee: dat is vragen om pijnlijke oksels. De laatste tip is het verzorgen van de oksels na het scheren. Een goed scheermesje kan zorgen voor oksels zonder haar, maar om te zorgen dat je geen vervelende bultjes of pijnlijke plekjes krijgt, kun je je oksels nog scrubben. Daarmee verwijder je eventuele resten van scheerschuim en maak je je huid gezond en soepel. Zo krijg je niet alleen gladde, maar ook mooie oksels!

Add Comment

Click here to post a comment