Weetjes

Niet gebruiken trilfunctie goedkoper?

Power mesjesBij het scheren kan men tegenwoordig kiezen tussen mesjeshouders met of zonder trilfunctie. De trilfunctie heeft als doel de haartjes omhoog te laten komen zodat ze beter en effectiever kunnen worden weggeschoren. Dat betekent dus dat men gladder geschoren wordt.

 

Duurder?

Iedere dag staan de heren het gezicht van haren te ontdoen en regelmatig gebruiken vrouwen scheerapparatuur voor de ontharing van onder andere de benen. Dat geldt zelfs voor mannen die een baard hebben, want er zijn gezichtsdelen die desondanks onthaard moeten worden. De producenten van scheerapparatuur bieden daarom steeds nieuwe producten aan. Zo ontstond ook de trilfunctie die de Gillette Fusion aanbiedt. Het elektrisch scheren nabootsend, trilt de houder om de haartjes te dwingen omhoog te komen.

 

Beter?

Of dit beter scheert dan met een niet trilfunctie is iets persoonlijks. De een vindt van wel, een ander weer niet. Wat wel de moeite waard is om over na te denken is dat blijkt dat een mesje met trilfunctie sneller slijt. Bij niet gebruik van de trilfunctie blijkt een mesje bij twee keer langer mee te gaan. Dat heeft te maken met het feit dat door het trillen de mesjes veel meer snijbewegingen maken dan wanneer je op de gewone manier scheert. Nou zijn er drie mogelijkheden.

  1. Je probeert het zelf uit. Klopt deze bewering?
  2. Je vindt scheren met trilfunctie lekkerder en beter en accepteert de meerkosten.
  3. Je zet de trilfunctie uit en scheert weer ‘gewoon’, maar dan dus wel goedkoper.

 

Keuzes

Een voordeel is vaak ook een nadeel of omgekeerd. Dit is een vrije interpretatie van de filosofie van Cruijff. Het voordeel is namelijk dat er ongelooflijk veel keuze is in scheerapparatuur. Voor zowel mannen als vrouwen. De trilfunctie die Gillette Fusion aanbiedt, is een van de vele innovaties die worden aangeboden. Doordat je de haartjes dieper afsnijdt, blijf je langer glad geschoren. Daar staat dan nu tegenover dat dat betekent dat bij het niet gebruiken van de trilfunctie de Fusion Power scheermesjes bijna twee keer zolang gebruikt kunnen worden. Wat te kiezen?

Vermoedelijk is de trilfunctie voor het dagelijks gebruik minder efficiënt dan voor het regelmatig gebruik. Met andere woorden is deze extra functie voor het scheren van benen vermoedelijk geschikter dan voor het scheren van het gezicht. Natuurlijk kun je ook de Fusion scheermesjes gebruiken voor de trilfunctie. Zij zijn in ieder geval goedkoper. Het verschil? Volgens Gillette zit dat in het -nog- gladder scheren.