Weetjes

Neusharen verwijderen

Iedereen heeft neusharen, de een wat meer de ander wat minder. Worden de neusharen echter te lang en komen deze letterlijk de neus uit of is er sprake van veel neusharen, dan kan het noodzakelijk zijn de neusharen te verwijderen. Het verwijderen van neusharen gebeurt zowel door mannen als door vrouwen en de hoofdreden is het esthetische aspect. Niemand wil immers rondlopen met zichtbare neusharen. Toch is het volledig verwijderen van neusharen niet aan te raden. Neusharen verwijderen, wel of niet doen? Hoe kun je het beste neusharen verwijderen?

 

Waarom hebben wij neusharen

Neusharen verwijderen

Neusharen horen evengoed bij het lichaam als de vingers bij de hand. Neusharen hebben als taak om vuile deeltjes die in de lucht zijn te filteren, zodat deze via de ingeademde lucht niet in de longen terechtkomen. Hiermee hebben de neusharen vooral een beschermende functie. Het geheel verwijderen van neusharen is daarom af te raden, immers, zonder haren hebben stofdeeltjes vrij spel om het lichaam via de neus binnen te dringen met infecties en ontstekingen tot gevolg. Ook mensen die lijden aan allergieën doen er goed aan zich te bedenken alvorens rigoreus alle neusharen te verwijderen. Wil men toch af van het vele neushaar, dan is het beter om de neusharen bij te houden door deze regelmatig te trimmen.

 

Neusharen verwijderen

Er zijn diverse methodes om neusharen te verwijderen. Sommigen hanteren een scheermesje waarmee de haartjes bijgewerkt worden. Het op deze wijze verwijderen is echter af te raden, omdat scheermesjes hiervoor niet geschikt zijn. Wie toch met een scheermesje zijn neusharen probeert te scheren zal te maken krijgen met infecties en bloedingen. Infecties in de neus kunnen gevaarlijk zijn, omdat de neus rechtstreeks in verbinding staat met de hersenen. Bloedingen in de neus zijn een goede voedingsbron voor ontstekingen en herhaaldelijke beschadigingen kunnen leiden tot littekenvorming. Een scheermes behoort daarom niet gebruikt te worden om verlost te worden van overtollige neusharen. De cosmetische wereld heeft ingespeeld op de behoefte om neusharen op een effectieve en bovenal veilige wijze te verwijderen door neustrimmers te introduceren. Een goede neustrimmer zal de neusharen verwijderen, dan wel bijhouden, zonder de neus te beschadigen of te irriteren, waardoor infecties en bloedingen uitgesloten zijn. Natuurlijk moet er bij het gebruik gelet worden op de hygiëne. Neusharen verwijderen op veilige en juiste manier begint met de aanschaf van een goede neustrimmer.

Add Comment

Click here to post a comment