Wilkinson scheermesjes

Al in 1850 startten Wilkinson and Son met het lanceren van speciale open scheermessen die voor hen gemaakt werden in Londen. Rond 1890 maakten ze zelf ontwerpen en namen een patent op hun speciale machines die zorgden voor perfect geslepen rand van hun mesjes. Vanaf dan kon Wilkinson Sword Co Ltd scheermessen leveren met verschillende bladbreedte. Ze zorgden zelfs voor unieke presentaties van hun mesjes door doosjes met zeven mesjes op de markt te brengen. Op elke mesje stond een dag van de week geëtst.

WilkinsonJaren later, in 1903, wonnen ze een gouden medaille met hun uitmuntende scheermesjes, die gekenmerkt werden door een aantal revolutionaire verbeteringen die de veiligheid moesten verhogen. In tegenstelling tot de meestal ruwe mesjes van andere producenten zorgden die van Wilkinson voor een vloeiende beweging over het gezicht, en bevorderde het scheerschuim de ideale werking van het snijvlak van de mesjes. De benaming Wilkinson Sword haalden brachten ze mee uit hun verleden van “zwaardmakers” in de echte zin van het woord, het waren immers wapenmakers.

Wilkinson is ondertussen mee geëvolueerd met de eisen van de klant, die zich vlot, comfortabel en glad wil scheren.

Ze bieden verschillende types van handmatige scheertoestellen met aangepaste mesjes zoals de Wilkinson Sword Protector, Xtreme, Quattro en Quattro Titanium met elkhun eigen specifieke kenmerken.. De Xtreme heeft het voordeel zich aan te passen aan de contouren van uw gezicht. De Quattro, de naam zegt het zelf, heeft 4 scheerbladen die voor een ongeëvenaard scheergevoel zorgen. En dan is er nog de Wilkinson Quattro Titanium die 4 gecoate mesjes heeft, vervaardigd uit titanium. Deze zorgen niet alleen voor een glad en comfortabel scheergevoel maar geven u ook de mogelijkheid om uw baard of bakkebaarden in de juiste vorm te stylen.

Samengevat kunnen we zeggen dat de Wilkinson scheermesjes gericht zijn op fatsoenlijk en veilig scheren.

Misschien zal de prijs u een beetje afschrikken, ze zijn immers vrij duur. Daar tegenover staat dat ze duurzaam zijn en gemakkelijk in gebruik. U krijgt eigenlijk wel waar voor uw geld. Ondertussen heeft Wilkinson ook gedacht aan de gevoelige huid van de vrouw en de ideale scheertoestellen en mesjes op de markt gebracht die de kwaliteit van de alom gekende Venus scheertoestellen kunnen evenaren en zelfs overtreffen.